Klantenservice   |  Winkelwagen (leeg)

OVER A CODE OF ORIGIN

Ben je ooit in Laos geweest? Mijn eerste bezoek aan dit fantastische land was in 2009. Eind November 2010 stond mijn tweede trip gepland!

Laos is zo bijzonder vanwege het authentieke karakter, de meest vriendelijke mensen en de rust & 'peacefulness' die er heerst. In Luang Prabang - een van de toeristische trekpleisters van Laos - kwam ik op een van de 'handicraft markets' waanzinnig mooie & kleurrijke rokken tegen, gemaakt door de Hmong minorities. Hmong zijn de oorspronkelijke bewoners van zuid china. In de 18e eeuw zijn de Hmong vanuit China naar het zuiden getrokken en in de bergen van Vietnam, Laos, Thailand en Myanmar gaan wonen. De Hmong staan bekend vanwege hun gebruik van Opium, maar ook door de zeer goede beheersing van textieltechnieken.

Idee-ontwikkeling
De rokken waar mijn oog op viel werden/worden gemaakt door Hmong vrouwen in Laos en vielen op door het gebruik van de meest bijzondere kleuren en stoffen! Ik was net anderhalve week op reis, en dacht dat ik deze producten ook nog wel in andere steden van Laos of Vietnam tegen zou komen. Maar niets was minder waar! En precies op dat moment bedacht ik dat deze rokken aan meer mensen getoond zouden moeten worden, voornamelijk aan vrouwen....! Het moment van terugkeer naar Laos om mijn zoektocht naar de Hmong producten te continueren was eind 2010. Wat bleek? De rokken zoals ik ze in 2009 had gezien, waren niet meer op de marktjes te vinden! Maar no worries, mooie producten zijn in Laos net zo makkelijk te vinden als 'sticky rice'! Tassen, plaids, kinderitems, gemaakt van katoen, zijde, hennep, handwerk, en in de meest mooie kleuren, zoals paars, blauw, oranje, fuchsia, geel, roze en al deze kleuren bij elkaar gecombineerd in mooie designs!

Ik heb 3 weken in Laos doorgebracht en 1 week in Thailand om in contact te komen met goede lokale designers. Mijn productcollectie bestaat nu uit producten afkomstig uit beide landen, gemaakt door verschillende 'minderheden'/bergvolkeren. De meeste producten zijn gemaakt/geinspireerd door de Hmong, maar ik verkoop ook producten afkomstig van Akha & Tai Lue. Kijk bijvoorbeeld eens bij 'Collection, Children's items' naar de schattige Akha Dolls. De beschrijving bij de producten vertelt het verhaal!

Designers & Producten
Ik heb in 2010 ongeveer 15 kleine familiebedrijfjes bezocht. Op dit moment focus ik mijn contacten op 3 organisaties in Laos en 3 in Thailand. De beweegredenen om juist met deze organisaties in zee te gaan zijn als volgt: betrouwbaarheid; communicatieve vaardigheden; kwalitatief hoogwaardige producten leveren; snelheid & efficiency in levertijden en natuurlijk de 'klik-factor'. Elke designer met wie ik samenwerk toont enthousiasme voor de producten en werkt met plezier aan nieuwe producten/productontwikkeling. Dat maakt het verschil! Op de pagina 'Laos' wordt een submenu weergegeven: 'Made By'. Hier is meer achtergrondinformatie te vinden over de verschillende ontwerpers: ik zou het leuk vinden als je de pagina bezoekt, de designers verdienen de credits!

A Code of Origin geeft aandacht aan handgemaakte producten: producten met een rijke historie, en met een puur en authentiek karakter. Ik doe niet mee aan de 'massaproductie'. Ik lever mooie handgemaakte producten, gemaakt door lokale designers met een 'eye for fashion'. Producten die je blij maken en een verhaal vertellen. Op het moment bestaat de colelctie uit 3 productcategorien: Bags; Home & Interior; Children's items. In de toekomst wil ik de collectie uitbreiden met women's wear en children's clothes.

Waarom?
Laos is een ontwikkelingsland die de kansen en mogelijkheden verdient om de economische positie te verbeteren. Ik geloof niet (meer) in de traditionele manier van ontwikkelingssamenwerking, ik wil mijn bijdrage leveren door (fair) trade te stimuleren! Om dit mogelijk te maken, investeer ik 25% van de winst in een sociaal project in Laos. Jij kan helpen door de producten te kopen & te dragen. Mijn principe is: 'Love Fashion, Shop for Change'. You can get it done!

Deel deze pagina

A Code of Origin | Love Fashion - Shop for Change                   Nieuwsbrief Afmelden                   Webrealisatie en webhosting: RvD Webdevelopment